×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix bezoekt inlichtingenbataljon

  Defensie-eenheid demonstreert technieken aan de koningin

  Koningin Beatrix bracht een werkbezoek aan 103 ISTAR Bataljon in ’t Harde. Het is de Nederlandse defensie-eenheid die inlichtingen verzamelt en analyseert. Deze tactische informatie is bestemd voor planning, besluitvorming en doelbestrijding door operationele eenheden. Het ISTARBAT is ook wel bekend als het inlichtingenbataljon. 103 ISTARBAT is opgericht in 2003 en staat voor Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance (inlichtingenvergaring, bewaking, doelopsporing en verkenning). De koningin kreeg tijdens het bezoek een demonstratie van de middelen en technieken die het bataljon gebruikt. Daarnaast sprak zij onder meer met militairen over hun ervaringen en ontwikkelingen bij 103 ISTARBAT en de missies in het buitenland.

  31 mei 2011 - 18:46