×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix begint tweede staatsbezoek aan Duitsland

  Ontvangst bij president en Angela Merkel

  Koningin Beatrix is aan haar tweede staatsbezoek aan Duitsland begonnen. Samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima arriveerde ze vanochtend in Berlijn en begon ze aan het vierdaagse bezoek aan onze Oosterburen. Na een korte aankomst ceremonie op het vliegveld vertrok de Koningin meteen naar Slot Bellevue, de ambtswoning van de Duitse president Wullf. Daar tekenden Beatrix, Willem-Alexander en Máxima het gastenboek en werden geschenken uitgewisseld. Daarna werd achter Slot Bellevue de erewacht geïnspecteerd en de volksliederen gespeeld. Daarna was het tijd om even kennis te maken met wat publiek. Hoewel zich bij aankomst van de Koningin een mager zonnetje liet zien, begon het daarna hard te regenen en te waaien. ‘Mooi weer hebben jullie meegebracht,’ zei prins Willem-Alexander plagend tegen een groepje schoolkinderen. Prinses Máxima spoorde aan om de Nederlandse taal goed te promoten in Duitsland. En koningin Beatrix wilde alles weten van een Duitse man die Nederlandse les geeft op een school. Na het bezoek aan Bellevue, vertrokken koningin en gevolg naar bondskanselier, Angela Merkel. Daar werd er geluncht. Vanmiddag wordt er een krans gelegd bij de Neue Wache en staat er een conferentie van het Nederlands-Duitse bedrijfsleven gepland. Vanavond vindt het staatsbanket plaats.

  12 april 2011 - 13:45