×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix als prinses naar Scheveningen op 24 mei

  Monument voor omgekomen visers wordt onthuld door ex-koningin

  Beatrix als prinses naar Scheveningen op 24 mei

  Prinses Beatrix onthult 24 mei aan de boulevard van Scheveningen een monument voor omgekomen vissers. Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag. Het is na de troonswisseling en de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april het eerste bekende publieke optreden van de huidige koningin als prinses.

  Het zogeheten ‘VissersNamenMonument’ vermeldt de namen van 1366 Scheveningse vissers die tijdens de uitoefening van hun beroep hun leven op zee hebben verloren. Het vormt een geheel met het beeld van De Scheveningse Vissersvrouw, dat ook aan de boulevard staat. Dat beeld werd door koningin Beatrix in 1982 onthuld.

  9 april 2013 - 10:43