×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix aan de slag met kunst en cultuur

  Prinses doet drie openingen in week tijd

  Beatrix aan de slag met kunst en cultuur

  Prinses Beatrix heeft dinsdag het museum Villa Mondriaan in Winterswijk geopend. Het was de eerste openingshandeling die de prinses verrichte sinds haar abdicatie. De openingsexpositie heet Waar het allemaal begon!. De expositie omvat werken uit de eerste 20 jaar van het leven van Piet Mondriaan.

  Het nieuwe museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de familie Mondriaan. De Nederlandse kunstschilder zelf woonde er een groot deel van zijn jeugd. Met behulp van multimedia wordt het levensverhaal van Mondriaan verteld. Prinses Beatrix vult haar agenda met cultuur. Vrijdag opent ze in het Museumkwartier in Den Bosch het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Nog diezelfde middag onthult ze aan de boulevard van Scheveningen het VissersNamenMonument.

  22 mei 2013 - 10:55