×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix 75 maal op Het Loo

  Beatrix 75 maal op Het Loo

  Paleis Het Loo heeft een nieuwe kaskraker. De woensdag door oud-premier Dries van Agt geopende tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ was bedoeld als bijzonder eerbetoon aan koningin Beatrix die donderdag 75 jaar wordt. Maar nu de koningin haar aftreden heeft aangekondigd, is het tevens een afscheidstentoonstelling. “Een reden in het kwadraat om haar beeltenis in de heilige hallen van dit museum te tonen”, aldus Van Agt.Museumdirecteur Michel van Maarseveen kon zijn vreugde over de ‘gelukstreffer’ moeilijk verbergen. Er was ‘gejuich’ geweest toen de NOS voorstelde om de expositie met afbeeldingen van de jarige koningin te organiseren. En sinds de aankondiging van de troonswisseling is het geheel in een heel ander daglicht komen te staan. “Wij wisten niet van het aftreden. Het is meer geluk dan wijsheid dat we deze tentoonstelling nu hebben”, aldus Van Maarseveen.

  Een driekoppige jury stond volgens Van Agt voor een ‘onmogelijke’ opgave om uit 2200 inzendingen een selectie te maken van 64 kunstwerken, die vanaf donderdag samen met 11 bestaande en veelal bekende afbeeldingen van Beatrix in het museum in Apeldoorn te zien zijn. “Van waardig tot aardig”, karakteriseerde Van Agt de uiteindelijke keuze van schilderijen, sculpturen, glaswerk, houtsnedes en foto’s.

  De koningin krijgt het prijswinnende kunstwerk, een prachtig glazen reliëf van haar hoofd, van de hand van Edith Benedictus Buning als geschenk aangeboden. Aan het slot van het staatsbezoek aan Singapore vorige week zei koningin Beatrix ‘erg benieuwd’ te zijn naar de tentoonstelling, die ze mogelijk ook zelf zou gaan bekijken. De koningin komt zichzelf dan in 75 verschillende gedaanten tegen. “Een explosie van kunst”, zoals juryvoorzitter Jan du Bouvrie het noemde.

  30 januari 2013 - 14:32