×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • BBC is ‘klaar’ voor Elizabeths dood

  Geen komedies op BBC tot na de begrafenis

  De Britse publieke omroep is getraind om het overlijden van koninigin Elizabeth, wanneer in de toekomst dat ook plaats zal gaan vinden, op de juiste manier te brengen. Dat is om niets aan het toeval over te laten en geen beschamende situaties te krijgen. Dat gebeurde namelijk wel tijdens het overlijden van Elizabeth, de koningin-moeder. Door BBC-journalist Huw Edwards werd toen gemeld dat ‘de koningin is overleden’, terwijl een dienstdoende nieuwsanchor het nieuws bracht in een grijs pak, blauw hemd en bordeauxrode das. Daarover kwamen heel wat klachten binnen. Als in de toekomst het nieuws wordt gemeld dat ‘de koningin’ daadwerkelijk is overleden, dan zal de nieuwslezer dat in zwart kostuum doen met een wit overhemd en een zwarte das. Na afloop van het bericht moet dan het volkslied klinken, terwijl ondertussen een portret van koningin Elizabeth in beeld te zien is. In de twaalf dagen die volgen tot aan de begrafenis zullen uit respect ook geen komedieprogramma’s worden uitgezonden.

  31 oktober 2011 - 17:12