×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ban Ki-moon op bezoek bij Albert van Monaco

  Prinsdom viert 20 jaar lidmaatschap Verenigde Naties

  Ban Ki-moon op bezoek bij Albert van Monaco

  Om te herdenken dat Monaco 20 jaar lid is van de Verenigde Naties, brengt secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN in de eerste week van april een officieel bezoek aan het vorstendom. Prins Albert II van Monaco ontvangt hem en zijn echtgenote Ban Soon-taek in de ochtend van woensdag 3 april in het Prinselijk Paleis van Monaco. Het Monaco is sinds 28 mei 1993 aangesloten bij de Verenigde Naties en was destijds de 183e lidstaat.

  Het bezoek begint met een militaire ceremonie op het plein voor het paleis. Tijdens de ontmoeting tussen prins Albert en Ban Ki-moon zullen prinses Charlène van Monaco en Ban Soon-teak zich terugtrekken in een aangrenzende kamer. In de loop van de dag brengt het gezelschap een bezoek aan het Oceanografisch museum, waar de heren toespraken zullen houden. Tot slot staat een diner in het paleis op het programma. Op donderdag 4 april heeft Ban Ki-moon een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken.

  Ban Ki-moon en prins Albert spraken elkaar vorig jaar tijdens de conferentie Rio+20 over de bescherming van oceanen.

  28 maart 2013 - 17:02