×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Armin van Buuren en Concertgebouworkest tijdens Koningsvaart

  Armin van Buuren en Concertgebouworkest tijdens Koningsvaart

  Tijdens de Koningsvaart, de vaartocht van het koninklijk paar over het IJ op 30 april, zullen onder andere optredens zijn van DJ Armin van Buuren en het Concertgebouworkest. Van dat concert is prinses Máxima de beschermvrouwe. Het prinselijk paar draaide in 2009 nog samen met de DJ plaatjes in New York tijdens een officieel bezoek vanwege 400 jaar banden met de stad.

  Feestgangers kunnen op 30 april in Amsterdam terecht op zeven grote dance-evenementen. De gemeente heeft hiervoor vergunningen verstrekt, liet een woordvoerster dinsdag weten. De feesten zijn alleen toegankelijk met een kaartje. In totaal is er plek voor bijna 100.000 bezoekers. De evenementen vinden onder meer plaats op de NDSM-werf, bij de RAI, het Olympisch Stadion, het Oosterpark en Strand West. Met deze plekken wil de gemeente zoveel mogelijk de binnenstad ontlasten.

  De kaartjes gaan in de voorverkoop, waardoor het volgens de zegsvrouw geen zin heeft op de dag zelf nog op goed geluk naar een van de feesten te komen. Qday Festival bij het Olympisch Stadion is het grootste feest. Hier is plek voor 35.000 bezoekers. Queensland Festival bij de RAI kan 25.000 mensen kwijt en voor Loveland in het Oosterpark zijn 15.000 tickets beschikbaar. De overige evenementen zijn kleiner. De gemeente heeft geen vergunningen voor grote feesten geweigerd. Een aantal organisatoren heeft zich volgens de woordvoerster teruggetrokken.

  12 maart 2013 - 14:14