×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Applaus in Luik voor Filip en Matilde

  Prinselijk paar woont herdenking bij

  Vandaag werden in Luik de slachtoffers herdacht van de aanslag die daar precies een week geleden plaatsvond. Prins Filip en prinses Mathilde woonden samen met premier Di Rupo de zogenoemde 'stille plechtigheid' bij. Hoewel de sfeer er vrij ontspannen was, werden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Veel politie - gewapend met mitrailleurs - waren op de been.


  Op het Place Saint-Lambert, waar het drama zich vorige week voltrok, werd de plechtigheid gehouden. Het ligt nu vol met bloemen, knuffels en andere steunbetuigingen. Nabestaanden en hoogwaardigheidsbekleders hebben daar vanmiddag kransen gelegd. Na de kranslegging spraken prins Filip en prinses Mathilde met alle nabestaanden. Na afloop kreeg het koninklijk paar een warm applaus van de mensenmenigte die zich bij het plein had verzameld. Ook voor de hulpdiensten, die vooraan stonden bij de ceremonie, was er applaus.

  20 december 2011 - 14:30