×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ans Markus schildert portret Willem-Alexander

  Kunstenares verwacht geen opdracht voor staatsieportret

  Ans Markus schildert portret Willem-Alexander

  Kunstenares Ans Markus werkt aan een portret van de prins Willem-Alexander. Helemaal tevreden is ze nog niet, vertelt ze dinsdag aan RTL Boulevard. “Het is nog niet goed, maar ik vind het wel leuk om er mee bezig te zijn.”

  De schilderes maakte al meerdere kunstwerken van de koningin en andere leden van het koninklijk huis, zoals prinses Máxima en prins Claus. In 1995 schilderde ze in opdracht van de gemeente Tilburg een staatsieportret waarvoor koningin Beatrix poseerde.

  Markus hoopt dat ze na 30 april ook een staatsieportret van de nieuwe koning mag maken. “Maar ik denk niet dat ik die brief krijg”, zegt ze.

  10 april 2013 - 07:30