×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • André Kuipers is wapenkoning van Willem-Alexander

  Anky van Grunsven roept 'Leve de Koning' op de Dam

  André Kuipers is wapenkoning van Willem-Alexander

  Amazone Anky van Grunsven en astronout André Kuipers hebben van Willem-Alexander een belangrijke functie gekregen op 30 april. Tijdens de plechtigheid staan zij de nieuwe koning bij als respectievelijk Wapenheraut en Wapenkoning. In totaal zijn er twee Wapenkoningen en drie Wapenherauten die achter de hoornblazers lopen in het ‘hoofdcortège’, de stoet met koning Willem-Alexander en koningin Máxima van het paleis naar de Nieuwe Kerk. André Kuipers zal daarna met de andere Koning van Wapenen – Generaal van Uhm – voor het podium staan waarop de in te huldigen koning zit. De drie herauten staan in het gangpad. Anky van Grunsven is gekozen omdat ze de meeste Olympische deelnames op haar naam heeft staan én de meeste Olympische medailles behaalde uit de Nederlandse geschiedenis. Naast Anky zien we Robbert Dijkgraaf, bij het grote publiek bekend van onder andere De Wereld Draait Door, en Renée Jones-Bos, Secretaris-Generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na afloop, zodra de koning is ingehuldigd, gaan de herauten naar de Dam om ook buiten de kerk te laten horen dat de koning is ingehuldigd.

  17 april 2013 - 12:00