×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amsterdam verdient aan troonswisseling

  Hotelkamers ruim duurder dan normaal

  Amsterdam verdient aan troonswisseling

  Wie rond Koninginnedag een hotelkamer wil in Amsterdam, moet bijna twee keer zoveel betalen als normaal, schrijft De Telegraaf vrijdag. De gemiddelde prijs voor een hotelkamer op zaterdag 28 april is met 362 euro per kamer bijna twee keer zo duur als wat een kamer doorgaans op een zaterdag in april kost (200 euro).

  De gemiddelde hotelprijzen liggen op de dag zelf rond de 235 euro per nacht, tegenover 133 voor een normale dinsdag in april. Buiten het centrum zijn de prijzen minder hard gestegen. Het Amstel Hotel en het Okura zijn volgeboekt. Naar verluidt is het Okura geheel en het Amstel deels gereserveerd voor hooggeplaatste gasten.

  Ook particulieren proberen wat te verdienen aan de troonswisseling. Zo citeert De Telegraaf een aantal bewoners van de binnenstad die hun appartement hebben verhuurd voor 250-300 euro per dag. En Won Yip, eigenaar van vier horecazaken op de Dam en naar eigen zeggen de enige vaste bewoner aan het plein, heeft zijn dakterras verhuurd aan de Duitse zender RTL.

  26 april 2013 - 15:47