×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amsterdam 30 april versierd met speciale banieren

  Speciaal ontwerp met initialen koning sieren de stad

  Amsterdam 30 april versierd met speciale banieren

  Op 30 april moet Amsterdam er op zijn best uitzien. Daarom heeft de gemeente speciaal voor de troonswisseling een ontwerp laten maken voor vlaggen en banieren. Dat meldt het Parool. Een voorwaarde van het ontwerp was dat de initialen van de nieuwe koning erin verwerkt zouden worden. En dat is gelukt, zo vertelt Frans van der Avert, directeur van Amsterdam Marketing. Zijn stichting kreeg de opdracht van de gemeente om de stadsdecoratie in goede banen te leiden. Het gekozen ontwerp is naar het idee van ontwerpbureau Koeweiden Postma.

  “Het is traditioneel rood-wit-blauw, met een beetje oranje, maar het ontwerp met de wybertjes waar de initialen van dan koning Willem-Alexander in zijn verwerkt, maakt het toch bijzonder”, aldus Van der Avert.

  De vlaggen zullen door de hele stad worden gehangen. De Amsterdamse krant schrijft dat vooral de Toren Overhoeks in Noord spectaculair wordt aangekleed. De tachtig meter hoge toren zal namelijk helemaal ingepakt worden met de banieren.

  13 maart 2013 - 13:34