×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amalia bruidsmeisje bij Victoria

  Twee weken geleden kon u het al lezen in het nieuwste nummer van Royalty, maar nu is ook officieel gemeld dat prinses Amalia bruidsmeisje wordt bij het huwelijk van prinses Victoria van Zweden en Daniel Westling. Victoria is peetmoeder van de Nederlandse erfprinses Amalia (6). De Zweedse prinses en Westling zullen op 19 juni in Stockholm in het huwelijksbootje stappen. De voorbereidingen voor het koninklijke huwelijk zijn al in volle gang. 


  Wie de overige bruidskinderen zullen zijn is niet bekend. Maar als Victoria zou willen zou ze alle toekomstige koninginnen en koning van Europa kunnen benaderen. Elisabeth van België, Ingrid van Noorwegen, Leonor van Spanje en Christian van Denemarken zijn allemaal in de leeftijd om bruidskinderen te zijn.

  Overigens hebben Victoria en Daniel deze week, als voorbereiding op het huwelijk, diverse lunches met de leiders van de grootste politieke partijen van Zweden georganiseerd. Op deze manier kan Daniel de politici wat beter leren kennen. Dinsdag had het stel Lars Ohly, de leider van de linkse partij van Zweden, op bezoek. De politicus, die bekend staat dat hij geen fan is van een constitutionele monarchie, plaatste later een foto op zijn weblog van zijn ontmoeting met Victoria en Daniel.

  24 maart 2010 - 10:02