×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Alle vliegkosten Oranjes openbaar

  Klinkende overwinning voor RTL Nieuws

  Het ministerie van Verkeer en Waterstaat moet alle verborgen vliegkosten die door het Koninklijk Huis gemaakt zijn alsnog openbaar maken. Dat oordeelt de rechtbank Amsterdam in een procedure die was aangespannen door RTL Nieuws. Zo moeten alle ministeries én vooral ook ambassades alsnog duidelijk maken hoeveel kosten de Oranjes de afgelopen jaren hebben gemaakt voor rekening van de belastingbetaler. Eerder bleek al na onderzoek dat het ministerie de Tweede Kamer onvolledig had geïnformeerd over de omvang van de kosten voor officiële vluchten én privé-reizen van Oranje. RTL Nieuws reageert verheugd op de uitspraak. 'Het is een klinkende overwinning na bijna twee jaar onderzoek in dit dossier,' aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. 'We zijn blij dat de rechter ons standpunt deelt dat je niet slechts een beetje transparant kunt zijn bij de verantwoording over besteding van belastinggeld.' Na eerdere onthullingen van RTL Nieuws over de vliegkosten van de Oranjes, zijn de privé-reizen van de Oranjes door de Tweede Kamer inmiddels aan banden gelegd. Ook heeft het kabinet beterschap beloofd bij het inzichtelijk maken van de kosten van officiële reizen.


  10 december 2009 - 10:43