×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Alle vliegkosten Oranjes openbaar

  Klinkende overwinning voor RTL Nieuws

  Het ministerie van Verkeer en Waterstaat moet alle verborgen vliegkosten die door het Koninklijk Huis gemaakt zijn alsnog openbaar maken. Dat oordeelt de rechtbank Amsterdam in een procedure die was aangespannen door RTL Nieuws. Zo moeten alle ministeries én vooral ook ambassades alsnog duidelijk maken hoeveel kosten de Oranjes de afgelopen jaren hebben gemaakt voor rekening van de belastingbetaler. Eerder bleek al na onderzoek dat het ministerie de Tweede Kamer onvolledig had geïnformeerd over de omvang van de kosten voor officiële vluchten én privé-reizen van Oranje. RTL Nieuws reageert verheugd op de uitspraak. 'Het is een klinkende overwinning na bijna twee jaar onderzoek in dit dossier,' aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. 'We zijn blij dat de rechter ons standpunt deelt dat je niet slechts een beetje transparant kunt zijn bij de verantwoording over besteding van belastinggeld.' Na eerdere onthullingen van RTL Nieuws over de vliegkosten van de Oranjes, zijn de privé-reizen van de Oranjes door de Tweede Kamer inmiddels aan banden gelegd. Ook heeft het kabinet beterschap beloofd bij het inzichtelijk maken van de kosten van officiële reizen.


  10 december 2009 - 10:43