Alexander en Máxima weer richting NY

Ze zijn nog maar net weer op Nederlandse bodem of prins Willem-Alexander en prinses Máxima vertrekken wederom naar de Verenigde Staten. 

In de periode tussen 20 en 26 september 2009 bezoeken een kabinetdelegatie, Willem-Alexander en Máxima New York. De groep neemt deel aan diverse topontmoetingen op en rond de 64e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Naast de minister-president gaan minister Verhagen van Buitenlandse Zaken, minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking en minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ook naar Amerika.

Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000003857 StartFragment:0000002320 EndFragment:0000003821

Van zondag 20 tot en met dinsdag 22 september neemt de Prins van Oranje als voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB) deel aan diverse bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan UNSGAB en aan de top over klimaatverandering. Deze top, op 22 september, wordt voorgezeten door Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties.

Prinses Máxima heeft maandag 21 september een ontmoeting met secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties over toegankelijke financiële diensten. Op dinsdag 22 september houdt de prinses een toespraak over dit onderwerp bij de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative.

Minister-president Balkenende start zijn verblijf in New York met het voortzetten van de activiteiten van Willem-Alexander en Máxima een week geleden. Zo sluit hij op zondag 20 september, samen met minister Verhagen, het New Island Festival op Governors Island feestelijk af. Ook bezoeken ze op maandag 21 september onder meer het New Amsterdam Pavilion. Dit werd geopend door Alexander en Máxima tijdens hun reis naar New York.

Bron RVD