×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Alexander en Máxima weer richting NY

  Ze zijn nog maar net weer op Nederlandse bodem of prins Willem-Alexander en prinses Máxima vertrekken wederom naar de Verenigde Staten. 


  In de periode tussen 20 en 26 september 2009 bezoeken een kabinetdelegatie, Willem-Alexander en Máxima New York. De groep neemt deel aan diverse topontmoetingen op en rond de 64e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Naast de minister-president gaan minister Verhagen van Buitenlandse Zaken, minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking en minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ook naar Amerika.

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000003857 StartFragment:0000002320 EndFragment:0000003821

  Van zondag 20 tot en met dinsdag 22 september neemt de Prins van Oranje als voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB) deel aan diverse bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan UNSGAB en aan de top over klimaatverandering. Deze top, op 22 september, wordt voorgezeten door Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties.

  Prinses Máxima heeft maandag 21 september een ontmoeting met secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties over toegankelijke financiële diensten. Op dinsdag 22 september houdt de prinses een toespraak over dit onderwerp bij de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative.

  Minister-president Balkenende start zijn verblijf in New York met het voortzetten van de activiteiten van Willem-Alexander en Máxima een week geleden. Zo sluit hij op zondag 20 september, samen met minister Verhagen, het New Island Festival op Governors Island feestelijk af. Ook bezoeken ze op maandag 21 september onder meer het New Amsterdam Pavilion. Dit werd geopend door Alexander en Máxima tijdens hun reis naar New York.

  Bron RVD

  17 september 2009 - 14:21