×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert treedt af wegens gezondheid’

  Albert treedt af wegens gezondheid’

  Koning Albert doet op 21 juli afstand van de troon. Dat schrijft het Nieuwsblad woensdag. De Belgische vorst houdt om 18.00 uur een toespraak op de nationale televisie- en radiozenders van zijn land. Hij zou aftreden 'wegens gezondheidsredenen'.


  Het Belgische kabinet kwam woensdagmiddag bijeen in aanwezigheid van de koning. Het Nieuwsblad schrijft dat 'verschillende vicepremiers en kabinetscheffen' hebben bevestigd tegenover de krant dat de koning in zijn toespraak zijn aftreden op 21 juli zal aankondigen. Dat is de nationale feestdag van België. Op deze dag in 1831 legde de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed af als koning. Prins Filip is de eerste in de lijn van troonopvolging. Naar verwachting volgt hij zijn vader op.

  Koning Albert, die vorige maand 79 jaar werd, zou op 9 augustus twintig jaar op de troon zitten. Over zijn aftreden is al veel gespeculeerd. Het Nieuwsblad schrijft dat vooral de affaire rond zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël 'alles in een stroomversnelling heeft gebracht'. Zij spande onlangs een rechtszaak aan om officiële erkenning te krijgen.

  3 juli 2013 - 15:38