×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Paola bij onthulling van eigen borstbeelden

  Bronzen koningspaar bij marmeren voorgangers in senaat

  Albert en Paola bij onthulling van eigen borstbeelden

  In het bijzijn van honderden genodigden zijn dinsdag in de Senaat van België borstbeelden van koning Albert II en koningin Paola onthuld. De nieuwe beelden krijgen een plaats in de Groene Salon van de Senaat.


  Het is traditie dat in de Kamer portretten hangen van de vorstenparen en in de Senaat borstbeelden staan, legde Senaatsvoorzitter Sabine de Bethune uit. De borstbeelden van koning Albert en koningin Paola zijn in brons gegoten. Hun voorgangers hebben allen een buste in marmer.

  De borstbeelden zijn gemaakt door beeldhouwer Wilfried Pas, die eerder ook al het monument voor koning Boudewijn op de Antwerpse Linkeroever vervaardigde. Jan Hoet, lid van de commissie Kunst in de Senaat, loofde het werk van Wilfried Pas. “Hij is erin geslaagd de Bourgondische trekken in het gelaat van de koning weer te geven en de gratie van de koningin.”

  Bij de plechtigheid waren volgens persbureau Belga geen leden van de politieke partijen N-VA en Vlaams Belang aanwezig.

  16 juli 2013 - 15:15