×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Filip wisselen van salaris

  Albert en Filip wisselen van salaris

  Koning Albert II van België krijgt na de troonsafstand zondag een toelage van 923.000 euro per jaar. Dat is hetzelfde bedrag dat nu kroonprins Filip krijgt. Dat heeft de Belgische regering dinsdag besloten. Van die 923.000 euro, dotatie genaamd, is circa 180.000 euro loon. Daarnaast krijgt het koningspaar de komende 5 jaar nog tien personeelsleden ter beschikking. Voor Filip was al vastgesteld dat de nieuwe Koning der Belgen hetzelfde bedrag krijgt als Albert kreeg, maar dan voortaan met inhouding van belastingen. Van de 11,5 miljoen blijft dan nog zo'n 10,5 miljoen euro over voor alle kosten, inclusief het salaris.


  In België krijgt de partner in principe geen dotatie, zoals dat in Nederland wel gebeurt. Alleen Fabiola krijgt als weduwe van koning Boudewijn een (ruime) uitkering van zo'n 4500 euro per maand met daar bovenop nog alle vergoedingen.

  16 juli 2013 - 14:19