×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Filip wisselen van salaris

  Albert en Filip wisselen van salaris

  Koning Albert II van België krijgt na de troonsafstand zondag een toelage van 923.000 euro per jaar. Dat is hetzelfde bedrag dat nu kroonprins Filip krijgt. Dat heeft de Belgische regering dinsdag besloten. Van die 923.000 euro, dotatie genaamd, is circa 180.000 euro loon. Daarnaast krijgt het koningspaar de komende 5 jaar nog tien personeelsleden ter beschikking. Voor Filip was al vastgesteld dat de nieuwe Koning der Belgen hetzelfde bedrag krijgt als Albert kreeg, maar dan voortaan met inhouding van belastingen. Van de 11,5 miljoen blijft dan nog zo'n 10,5 miljoen euro over voor alle kosten, inclusief het salaris.


  In België krijgt de partner in principe geen dotatie, zoals dat in Nederland wel gebeurt. Alleen Fabiola krijgt als weduwe van koning Boudewijn een (ruime) uitkering van zo'n 4500 euro per maand met daar bovenop nog alle vergoedingen.

  16 juli 2013 - 14:19