×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ahoy zingt voor het koningspaar

  In totaal 33 artiesten

  Ahoy zingt voor het koningspaar

  Alain Clark, Anita Meijer, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Bollebof, Henk Poort en nog veel meer Nederlandse artiesten zijn in de Rotterdamse Ahoy begonnen aan het meezingspektakel Samen voor Oranje. Om half acht wordt er rechtstreeks verbinding gelegd tussen de concertzaal in Rotterdam en de nieuwe koning en koningin in Amsterdam om het Koningslied uit te voeren. In totaal 33 artiesten doen hieraan mee. Vooraf wordt wel al geoefend met de aanwezigen. “Iedereen kent de tekst al uit zijn hoofd”, zegt Ruth Jacott. Over het Koningslied ontstond voorafgaand aan het evenement ophef. Na de presentatie van het nummer barstte er een storm van kritiek los. Maker John Ewbank trok zijn lied terug, maar het Nationaal Comité Inhuldiging besloot de opvoering van het lied toch door te laten gaan. Ewbank is zelf ook aanwezig in Ahoy. “Het is enorm gezellig hier. Iedereen is die onzin rondom het lied allang weer vergeten”, zegt Edsilia Rombley.

  30 april 2013 - 18:22