×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Activisten beklimmen paleis

  Spandoeken op Paleis op de Dam tegen 'fout hout'

  Zeven actievoerders van Milieudefensie beklommen vanochtend het Koninklijk Paleis Amsterdam en rolden spandoeken uit met leuzen als 'Rijk aan fout hout'. De activisten spreken zich uit tegen de inkoop van 'fout hout' door de overheid. Uit hun onderzoek blijkt dat bij veel bouwprojecten 'fout hout' wordt ingekocht: hout dat niet aan de duurzaamheidseisen voldoet die de overheid zelf stelt. Zo zou tijdens de renovatie van het Paleis op de Dam onder meer okoumé-hout uit West-Afrika zijn gebruikt. Deze houtsoort staat op een lijst met bedreigde soorten. Hoewel de politie aanwezig is, is er tot op heden niet ingegrepen. Actievoerders die uit zichzelf naar beneden komen, worden opgepakt. Zo werd een activiste die een plaspauze wilde houden direct meegenomen.


  Update: Inmiddels zijn acht actievoerders opgepakt, wegens het begeven op openbaar terrein en openlijke geweldpleging tegen goederen. Nadat een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst een petitie van de activisten in ontvangst heeft genomen, zijn zij door de politie opgepakt. De schade beperkt zich volgens een woordvoerder tot kapotgesneden steigerdoeken. Ook hebben ‘heel wat mensen’ vandaag hun werk niet kunnen doen door de actie, aldus de woordvoerder van de Amsterdamse politie.

  4 april 2011 - 11:00