×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Achtstegroepers uit Joure, Heel en Sliedrecht in Nieuwe Kerk

  Dertig basisschoolleerlingen aanwezig bij inhuldiging

  Achtstegroepers uit Joure, Heel en Sliedrecht in Nieuwe Kerk

  Dertig kinderen mogen op 30 april bij de inhuldiging van de nieuwe koning zijn. Het gaat om leerlingen uit de hoogste klas van drie basisscholen: de Lyts Luchtenveldskoalle uit Joure, basisschool De Sleye uit Heel en de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht. Elke school mag tien leerlingen afvaardigen naar de plechtigheid in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Dat schrijft de Eerste Kamer woensdag.

  De drie scholen deden eind vorig jaar mee aan de finale van de debatwedstrijd voor de Derde Kamer. De Derde Kamer der Staten-Generaal is een initiatief van de Eerste en de Tweede Kamer. Het is een interactief lesprogramma over de Nederlandse democratie voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het doel is hen beter bekend te maken met het functioneren van de politiek en het parlement.

  3 april 2013 - 19:31