×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aanstaande koning krijgt eigen kanaal

  Zuidoost-Drenthe vernoemt kanaal naar koning Willem-Alexander

  Aanstaande koning krijgt eigen kanaal

  Een nieuwe vaarverbinding in Zuidoost-Drenthe krijgt de naam Koning Willem-Alexanderkanaal. Het is het eerste infrastructurele project in Nederland dat wordt vernoemd naar de nieuwe koning. Dat meldden de provincie Drenthe en de gemeente Emmen dinsdag.

  ,,We hebben het Koninklijk Huis gevraagd of Willem-Alexander als koning zijn naam wil verbinden aan dit project. We zijn zeer verguld dat hij daarmee heeft ingestemd”, zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink.

  Het gaat om een nieuw aangelegde vaarverbinding van 6 kilometer tussen Klazienaveen en Oranjedorp. Het Koning Willem-Alexanderkanaal maakt deel uit van het project Veenvaart, een route voor de pleziervaart die door de Drentse en Groningse veenkoloniën gaat en laat zien hoe een groot deel van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon.

  Oude staat

  Drenthe is al jaren bezig om de vaarroute die de provincie verbindt met Groningen en Noord-Duitsland, in oude staat te herstellen. Zo zijn er tientallen oorspronkelijke sluizen en bruggen geplaatst.

  Het Koning Willem-Alexanderkanaal wordt op 8 juni geopend.

  20 maart 2013 - 07:15