×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 7,6 miljoen voor diamant Prins van Oranje

  Beau Sancy - ooit van Frederik Hendrik - verkocht op veiling

  Op een veiling in Genève werd de historische diamant Beau Sancy voor zo'n 7,6 miljoen euro verkocht. De nieuwe eigenaar is vooralsnog anoniem. De Pruisische prins Georg Friedrich - óók een Prins van Oranje - bood het juweel te koop aan bij veilinghuis Sotheby's. De herkomst is waarschijnlijk India. In Constantinopel kocht de Franse ambassadeur van de sultan de steen, die het vervolgens doorverkocht aan de Franse koning Henri IV. Zijn vrouw Maria de Medici, toen inmiddels weduwe, droeg de Beau Sancy in haar kroon bij haar kroningsfeest. Zij verkocht het later voor 80.000 gulden aan stadhouder Frederik Hendrik. Omdat zijn kleinzoon Willem III - de koning-stadhouder - kinderloos stierf, erfde koning Frederik I van Pruisen als Willem's neef de steen. Zo bleef het in de Pruisische familie, tot het huidige hoofd van het huis Hohenzoller, Georg Friedrich, heeft moeten besluiten om de steen te doen verkopen.


  In Royalty deze maand een uitgebreid artikel over deze diamant.

  16 mei 2012 - 12:09