×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 60 Jaar na kroning:

  Kroon weer naar Westminster Abbey

  60 Jaar na kroning:

  De St Edward's Crown, de kroon van Sint-Eduard, wordt voor het eerst sinds de kroning van koningin Elizabeth in 1953 uit de Tower of Londen gehaald. Daar worden de kroonjuwelen normaal bewaard. Voor een kort moment gaat de kroon naar Westminster Abbey, waar een viering wordt gehouden vanwege de kroning van koningin Elizabeth. Die ceremonie was daar op 2 juni 1953, afgelopen zondag exact zestig jaar geleden. De massief gouden kroon van Sint-Eduard weegt 2,2 kilo en zou volgens sommige bronnen gedeeltelijk al in 1660 zijn vervaardigd.


  De dienst in de Westminster Abbey wordt bijgewoond door zo’n twintig leden van de koninklijke familie. Ook prins Philip hoopt erbij te zijn. Gisteren moest hij nog enkele afspraken afzeggen omdat hij ziek was.

  4 juni 2013 - 10:04