×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 60 Jaar na kroning:

  Kroon weer naar Westminster Abbey

  60 Jaar na kroning:

  De St Edward's Crown, de kroon van Sint-Eduard, wordt voor het eerst sinds de kroning van koningin Elizabeth in 1953 uit de Tower of Londen gehaald. Daar worden de kroonjuwelen normaal bewaard. Voor een kort moment gaat de kroon naar Westminster Abbey, waar een viering wordt gehouden vanwege de kroning van koningin Elizabeth. Die ceremonie was daar op 2 juni 1953, afgelopen zondag exact zestig jaar geleden. De massief gouden kroon van Sint-Eduard weegt 2,2 kilo en zou volgens sommige bronnen gedeeltelijk al in 1660 zijn vervaardigd.


  De dienst in de Westminster Abbey wordt bijgewoond door zo’n twintig leden van de koninklijke familie. Ook prins Philip hoopt erbij te zijn. Gisteren moest hij nog enkele afspraken afzeggen omdat hij ziek was.

  4 juni 2013 - 10:04