40 Brieven voor Máxima

Ter gelegenheid van prinses Máxima’s 40e verjaardag (17 mei) verschijnt van de makers van HP/De Tijd het boek De Máxima Generatie.

Ter gelegenheid van prinses Máxima’s 40e verjaardag (17 mei) verschijnt van de makers van HP/De Tijd het boek De Máxima Generatie.

Met Máxima staat de komende jaren een hele groep veertigers aan het roer van Nederland, die we de Máxima Generatie kunnen noemen. Wat beweegt deze mensen? En wat vinden zij dat Máxima te doen staat? In dit boek schrijven veertig generatiegenoten een persoonlijke brief aan onze toekomstige koningin, met adviezen voor de toekomst. Ondernemers, politici, schrijvers, journalisten of gewoon bekende Nederlanders vertellen haar waar het op staat. Sommigen willen het koningshuis afschaffen, anderen een glas wijn met haar drinken. De een vraagt om  excuses voor het verleden van haar vader, de ander wil haar juist onbekommerd bewonderen.

Variërend van ‘Máxima, verlos ons van die ridicule monarchie!’ (Robert Vuijsje, journalist en schrijver) en  ‘Leer eerst na te denken voor je wat zegt’ (Hafid Bouazza, schrijver ‘migrantencultuur’) tot aan ‘Blijf krachtig stralen, prinses Máxima’ (Milouska Meulens, presentatrice Jeugdjournaal). Of juist tips: ‘Ga lekker freelancen!’ (Marcel van Roosmalen, schrijver) en ‘Spijbel af en toe van uw bestaan’ (Ingmar Heytze, dichter en schrijver).

€ 10,00, ISBN 978 90 5831 586 1, 176 blz. MM Boeken