×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 110.000 bezoekers Máxima-tentoonstelling

  Paleis Het Loo: tentoonstelling 'zeer succesvol'

  Al ruim 110.000 mensen hebben vanaf begin mei de tentoonstelling over prinses Máxima op Paleis Het Loo bezocht. Het Paleis bestempeld de tentoonstelling daarmee als 'zeer succesvol'. De directeur van het museum, Johan ter Molen, liet eerder nog weten liever een tentoonstelling omtrent de 300ste sterfdag van Johan Willem Friso te houden, maar dat deze expositie over de vrouw van Willem-Alexander een ander en groter zou trekken. De populariteit van de prinses en de enorme belangstelling rond haar 40-ste verjaardag dragen bij aan dit resultaat.


  De expositie ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ belicht zowel de plaats van de prinses in de Koninklijke Familie als de verschillende maatschappelijke functies die zij gedurende de afgelopen tien jaar in onze samenleving vervulde. In de tentoonstelling worden aan de hand van vele kleurrijke foto’s en filmbeelden allerlei gebeurtenissen in herinnering gebracht. Daarnaast is er bekende kleding te zien, getypeerd door haar modieuze eigen stijl, waaronder de prachtige trouwjurk van ontwerper Valentino, galakleding, de Natan-outfit met spijkerjasje en rode baret en het ‘postzakpakje’ van Jan Taminiau.

  De tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ is nog tot en met 4 september aanstaande te zien op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

  4 augustus 2011 - 10:13