110.000 bezoekers Máxima-tentoonstelling

Al ruim 110.000 mensen hebben vanaf begin mei de tentoonstelling over prinses Máxima op Paleis Het Loo bezocht. Het Paleis bestempeld de tentoonstelling daarmee als 'zeer succesvol'. De directeur van het museum, Johan ter Molen, liet eerder nog weten liever een tentoonstelling omtrent de 300ste sterfdag van Johan Willem Friso te houden, maar dat deze expositie over de vrouw van Willem-Alexander een ander en groter zou trekken. De populariteit van de prinses en de enorme belangstelling rond haar 40-ste verjaardag dragen bij aan dit resultaat.

De expositie ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ belicht zowel de plaats van de prinses in de Koninklijke Familie als de verschillende maatschappelijke functies die zij gedurende de afgelopen tien jaar in onze samenleving vervulde. In de tentoonstelling worden aan de hand van vele kleurrijke foto’s en filmbeelden allerlei gebeurtenissen in herinnering gebracht. Daarnaast is er bekende kleding te zien, getypeerd door haar modieuze eigen stijl, waaronder de prachtige trouwjurk van ontwerper Valentino, galakleding, de Natan-outfit met spijkerjasje en rode baret en het ‘postzakpakje’ van Jan Taminiau.

De tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ is nog tot en met 4 september aanstaande te zien op Paleis Het Loo in Apeldoorn.