×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Felipe heeft veel te bespreken met premier

Felipe heeft veel te bespreken met premier

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft maandag veel te bespreken met koning Felipe wanneer hij hem opzoekt op diens vakantieadres op Mallorca. Bovenaan de agenda staat allicht de komende herdenking van de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils, die op 17 augustus precies een jaar geleden plaatsvonden.


Sanchez heeft al aangekondigd dat hij van plan is om samen met de koning naar Catalonië te gaan om stil te staan bij de vijftien doden en meer dan honderd gewonden van de terreurdaad, waarbij een 22-jarige man met een bestelwagen in Barcelona het voetgangersgebied van La Rambla opreed en vijf mannen dat later op de dag ook deden in Cambrils.

De nationalistische premier van de Catalaanse deelregering, Quim Torra, heeft echter laten weten dat de Spaanse koning niet welkom is bij de herdenking. Zoals Felipe vorig jaar na de aanslagen ook werd uitgefloten en uitgejouwd toen hij meeliep in een mars tegen het terrorisme en deelnam aan herdenkingen voor de slachtoffers. Sanchez en de koning zullen zich niet laten weghouden uit Catalonië, dat zich wil losmaken van Spanje.

Volgens Spaanse media wil Sanchez de koning ook vragen in september mee te gaan naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, waar de begin juni geïnstalleerde premier voor het eerst aanwezig is.

Bron: ANP
06 augustus 2018 - 13:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties