×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Margrethe op ziekenbezoek

Koningin Margrethe op ziekenbezoek

Koningin Margrethe heeft vanmiddag haar ernstig zieke echtgenoot prins Henrik (83) bezocht in het Rijksziekenhuis in Kopenhagen. Dat meldde Ekstra Bladet, dat een verslaggever bij het Rigshospital heeft staan.


Eerder vandaag maakte het Deense hof bekend dat de gezondheidstoestand van Henrik is verslechterd en dat kroonprins Frederik om die reden zijn verblijf in Zuid-Korea, waar hij het IOC-congres en een deel van de Olympische Winterspelen zou bijwonen, heeft afgebroken. Frederik is op weg naar huis.

Het was vandaag een komen en gaan bij het ziekenhuis, waar Henrik op 28 januari is opgenomen. Behalve koningin Margrethe kwam ook kroonprinses Mary langs, met haar twee oudste kinderen prins Christian en prinses Isabella, korte tijd later gevolgd door prins Joachim met zijn oudste zoons Felix en Nikolai. Joachims ex, gravin Alexandra, gaf een verklaring uit waarin ze haar bewondering en waardering uitsprak voor haar voormalige schoonvader prins Henrik.

De Deense media bestempelen de situatie als bijzonder ernstig. Zo is het pas de tweede keer dat Frederik een buitenlandse reis afbreekt. De eerste keer was in 2000, tijdens de Spelen in Sydney, toen hij terugkwam omdat zijn grootmoeder koningin Ingrid ernstig ziek was. Ze overleed ruim een maand na zijn thuiskomst.

Henrik, bij wie vorig jaar dementie is vastgesteld, heeft een longinfectie en is kort geleden geopereerd aan zijn long waar een goedaardige tumor was gevonden.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 februari 2018 - 20:38 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties