×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kroonprinses Mary moet reis Senegal afzeggen

Kroonprinses Mary moet reis Senegal afzeggen

Kroonprinses Mary van Denemarken moet om veiligheidsredenen een reis naar Senegal annuleren. Dit meldt het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken.


De Deense kroonprinses zou maandag met minister Ulla Tørnæs van Ontwikkelingssamenwerking afreizen naar Senegal om te strijden tegen kindhuwelijken en ongewenste zwangerschappen. Het veiligheidsrisico is echter te groot, staat in een persverklaring van het ministerie.

Kroonprinses Mary maakte eerder reizen naar Senegal; in november 2015 was ze er nog. Komende week zou Mary in het West-Afrikaanse land een internationale bijeenkomst over kindhuwelijken bijwonen. Dat vindt Mary hoognodig, want elke 7 seconden trouwt een meisje jonger dan vijftien jaar. In Senegal is 32 procent van alle meisjes getrouwd voordat ze achttien zijn.

Minister Tørnæs noemt het zeer vervelend dat zij en Mary de conferentie niet bij kunnen wonen. ''Meisjes en vrouwen overal in de wereld hebben het recht om te beslissen over hun eigen leven en hun eigen lichaam. Dat is voor mij de belangrijkste reden om de kindhuwelijken af te schaffen'', reageert de minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Door kindhuwelijken een halt toe te roepen krijgen meiden betere kansen hun opleiding te voltooien en te werken. Ook vermindert dit kraamsterfte. ''De inspanning voor meisjesrechten begint of eindigt natuurlijk niet met een enkele vergadering. Daarom zal Denemarken de komende jaren de strijd tegen kindhuwelijken de komende jaren blijven voortzetten, totdat concrete resultaten tot in het laatste dorp zijn geboekt."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
22 oktober 2017 - 14:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties