×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kroonprins Frederik beschermheer WK ijshockey

Kroonprins Frederik beschermheer WK ijshockey

Kroonprins Frederik is beschermheer van het WK ijshockey dat in 2018 in Denemarken wordt gehouden. Dit heeft heeft de Deense kroonprins zelf aangekondigd in Keulen, een van de steden waar het wereldkampioenschap ijshockey momenteel plaatsvindt.


Denemarken organiseert het WK volgend jaar mei voor het eerst in de speelsteden Herning en Kopenhagen. Frederik kreeg zondag in Keulen een ijshockeyshirt van het Deense team uitgereikt, met daarop het nummer 18. ''Denemarken is erg trots om volgend jaar de wereldkampioenschappen ijshockey te mogen organiseren'', sprak Frederik. ''Het wordt het grootste sportevenement dat ooit in ons land is georganiseerd."

Frederik, die vorige week prinses Beatrix vergezelde naar een banket in Oslo, geniet van de sfeer tijdens ijshockeywedstrijden. ''Het is luid en feestelijk, anders dan een voetbalwedstrijd. Mensen verspreiden zich over de hele arena, ongeacht uit welk land ze komen." Een paar jaar geleden speelde Frederik ijshockey met vrienden. ''Het is een zware en lichamelijke sport. Ieder individu moet sterk zijn, maar je moet ook in teamverband kunnen denken. Dat maakt ijshockey erg spannend en indrukwekkend."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
15 mei 2017 - 20:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties