×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Familiedrama rond doodzieke koning Mihai

Kleinzoon beschuldigd van handgemeen

Familiedrama rond doodzieke koning Mihai

Rond het ziekbed van de Roemeense koning Mihai (96) in het Zwitserse Aubonne is een tragische familieruzie uitgebroken. Kroonprinses Margareta heeft bij de Zwitserse politie een klacht laten indienen tegen haar neef ex-prins Nicolae wegens een poging tot huisvredebreuk.


Dat is woensdag op de website van de koninklijke familie bekend gemaakt. 
De kleinzoon van Mihai wilde dinsdag zijn ernstig zieke grootvader bezoeken, maar werd de toegang geweigerd. Hij zou toen met geweld hebben geprobeerd toch binnen te komen. Op Facebook en in interviews met Roemeense media geeft Nicolae (32) een geheel andere lezing van de gebeurtenissen. ,,Ik snap niet waarom het koninklijk huis mij zwart wil maken en dit verhaal vertelt. Ik wilde alleen afscheid nemen van mijn grootvader”, aldus Nicholas de Roumanie Medforth-Mills.
 
De kleinzoon van de koning, zoals hij in Roemenië nog steeds wordt erkend en genoemd, was tot augustus 2015 de hoop voor de toekomst. Mihai had hem de prinsentitel gegeven en Nicolae reisde door het land om aansluiting te vinden bij de jeugd en om Roemenië beter te leren kennen. Maar ergens is het toen mis gegaan en in een dramatisch besluit werd hem de titel weer afgenomen en werd hij geschrapt uit de theoretische lijn van troonopvolging. ,,De reden daarvan heb ik nooit gehoord. Sindsdien heb ik mijn grootvader nooit meer echt gesproken”, aldus de ex-prins. 
 
Bij de uitvaart van grootmoeder koningin Ana vorige jaar werd hij ook als een melaatse behandeld. ,,Ik probeer waardig te blijven”, zei Nicolae toen. Ook nu wil hij niet met modder gooien. Volgens de verklaring van het hof zouden de verpleegsters in het huis van de koning zich bedreigd hebben gevoeld en zou ook iemand zijn verwond bij de poging van de kleinzoon om op ziekenbezoek te gaan. Nicolae ontkent dat. ,,Ik heb aangebeld en kreeg te horen dat ik niet naar binnen mocht.”
08 november 2017 - 20:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties