×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Hier slapen WA en Máxima - binnenkijken in hun suite in Buckingham Palace

Hier slapen WA en Máxima - binnenkijken in hun suite in Buckingham Palace

Op dinsdagavond zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een nachtje doorbrengen op Buckingham Palace slapen. Koningin Elizabeth stelt haar gasten de Belgische Suite ter beschikking.


Deze ligt aan de achterkant van het paleis op de benedenverdieping en is vernoemd naar koning Leopold van België, een oom van koningin Victoria. Het was zijn favoriete kamer. Op zich is het de suite een verwijzing naar een pijnlijke episode voor de Oranjes. Nadat België zich had afgescheiden, werd Leopold met steun van de Britten de nieuwe koning. Hij hield echter zijn eigen suite op Buckingham Palace, bij zijn lievelingsnichtje Victoria. Het is inmiddels al decennialang in gebruik als gastenverblijf voor staatshoofden die bij Elizabeth logeren. Op moderne gemakken hoeven de koning en de koningin niet te rekenen, want de suite is nog steeds zo ingericht als in de negentiende eeuw. Het is wel een historische slaapkamer, waar vele illustere koningen en president geslapen hebben.

Bron: Royalty
Foto: Royal collection
22 oktober 2018 - 14:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties