×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Willem-Alexander start nieuwe reeks werkbezoeken

Koning Willem-Alexander start nieuwe reeks werkbezoeken

Koning Willem-Alexander heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort. Het EVG biedt zorg aan oudere mensen met dementie. Centraal stond hoe een zorgorganisatie een kwaliteitsachterstand kan ombuigen naar kwalitatief goede zorg.


Het EVG maakt deel uit van zorgorganisatie Beweging 3.0, dat in 2016 op de 'zwarte lijst' van slecht presterende verpleeghuizen terechtkwam. De organisatie heeft sindsdien verbeteringen uitgevoerd en presenteert haar nieuwe traject en toekomstvisie aan de koning. Familieleden van bewoners en mantelzorgers vertellen tijdens het koninklijk bezoek over het dagelijks leven in het verpleeghuis. Willem-Alexander bracht het bezoek samen met minister De Jonge.

Dit bezoek is de eerste in een reeks werkbezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen. Bij zulke bezoeken is te zien hoe een belangrijk onderdeel van het nationaal beleid uitpakt in de praktijk, en hoe betrokken dit ervaren.

Bron: anp
04 oktober 2018 - 11:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties