×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins PC haalt geen nieuw marathonrecord

Prins PC haalt geen nieuw marathonrecord

Prins Pieter-Christiaan is er zondag niet in geslaagd in Berlijn zijn persoonlijk record op de marathon te verbeteren. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven liep de klassieke afstand van 42,195 kilometer in een tijd van 03.21.28, ruim 5 minuten boven zijn beste tijd.


"Het is voorbij Berlin Marathon. Wat een mooie race. Pakte voor mij niet uit zoals gepland, maar de strijd om toch PR te halen daarom niet minder. Genoten, wat afgezien, laatste km's versneld. Kortom, zat vanalles in, net als een wereldrecord voor Eliud Kipchoge. Amazing", laat de prins weten op Twitter.

Vooraf had hij aangegeven opnieuw voor een persoonlijk record te gaan. Dat het dit keer niet lukte kwam volgens de prins door een combinatie van het warme weer en het feit dat hij last kreeg van zijn maag en hoestaanvallen. Doordat hij door zijn eigen voeding heen was besloot hij een gel te nemen die langs het parcours aan de deelnemers werden aangeboden. Deze viel verkeerd. "Mag mezelf wel aanrekenen dat ik naast vertrouwde tradities wat andere voeding geprobeerd heb, prima maar had er toch even mee moeten trainen", verklaart hij op Instagram.

Pieter-Christiaan liep de marathon, waarin de Keniaanse atleet Eliud Kipchoge het wereldrecord met ruim een minuut verbeterde, voor een goed doel: sportorganisatie Laureus, dat door middel van sport jongeren uit sociaal zwakkere omgevingen ondersteunt. De prins is voorzitter van de Nederlandse tak van de organisatie.

Bron: Anp
16 september 2018 - 23:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties