×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander en Máxima in gesprek over drank en drugs

Willem-Alexander en Máxima in gesprek over drank en drugs

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag tijdens tijdens hun streekbezoek aan West-Friesland in Grootebroek met jongeren gesproken over de voors en vooral tegens van het gebruik van alcohol en drugs. Bij de jeugd in West-Friesland genieten die een grote populariteit. Een aantal jaren geleden begonnen jongeren al op hun elfde met drinken, ook niet ontmoedigd door de ouders. Tegenwoordig is dat iets ouder, veertien.


Aan tafel in de kantine van voetbalvereniging De Zouaven, de oude club van Frank en Ronald de Boer, zaten ook ouders, café-eigenaren, preventieprofessionals en leden van Team BAD, dat staat voor 'Bewust Alcohol en Drugs'. Ze praatten onder meer over het versterken van de weerbaarheid van jongeren tegen de genotsmiddelen.

Een van de problemen is de zwijgzaamheid en stugheid van de West-Friezen, met wie het standaard 'best en goed' gaat en die niet aankloppen voor hulp. Volgens burgemeester Ronald Wortelboer was er echter een kentering te zien, juist door er op tal van manieren - ook op school en bij de sportclub - wel over te praten.

Grootebroek, gelegen in de gemeente Stede Broec, was de derde halteplaats bij de flitsreis die het koningspaar maakt door het noordoostelijke, mede door het IJsselmeer en de voormalige Zuiderzee gevormde deel van Noord-Holland.

De volgende stop is bij het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen, waar het paar tot ergernis van waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper met de nodige vertraging arriveerde.

Bron: Anp
Foto: Rick Evers
28 juni 2018 - 13:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties