×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima viert 47e verjaardag

Koningin Máxima viert 47e verjaardag

Koningin Máxima is jarig vandaag! Ze is 47 jaar geworden. Uit de agenda op koninklijkhuis.nl blijkt dat de koningin geen officiële plichtplegingen heeft op haar verjaardag. Ze kan in huiselijke kring in Wassenaar 47 kaarsjes uitblazen.


Máxima werd op 17 mei 1971 als Máxima Zorreguieta geboren in Buenos Aires als dochter van de vorig jaar overleden Jorge Horacio Zorreguieta en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Ze werkte na haar studie economische wetenschappen in de financiële wereld. Zo had ze een hoge positie bij de Deutsche Bank.

In 1999 ontmoette ze in de Spaanse stad Sevilla haar toekomstige echtgenoot, kroonprins Willem-Alexander met wie ze op 2 februari 2002 in Amsterdam in het huwelijk trad. Het paar kreeg drie dochters.

Máxima heeft allerlei functies op het maatschappelijk vlak. Zo zit ze in de Raad van State, is ze erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Meer Muziek In De Klas, erevoorzitter van het platform Wijzer In Geldzaken en speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Uit een enquête van RTL Nieuws bleek vorig jaar dat Máxima de populairste 'royal' is. De koning eindigde op de tweede plaats.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 mei 2018 - 10:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties