×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar naar Middelburg en Amsterdam

Koningspaar naar Middelburg en Amsterdam

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix wonen vanmiddag de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards bij. Vijf mensen ontvangen de prijs in de Nieuwe Kerk in Middelburg.


De tweejaarlijkse awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees worden uitgereikt aan respectievelijk Erol Önderoǧlu uit Turkije, bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan, Emmanuel de Merode uit de Democratische Republiek Congo en Urmila Chaudhary uit Nepal. De International Four Freedoms Award is voor Christiana Figueres Olsen uit Costa Rica, die zich inzette voor het Parijse klimaatakkoord in 2015. Deze onderscheiding wordt elk jaar toegekend.

De koning en koningin zijn vanavond in Amsterdam. In AFAS Live wonen ze het Red Ribbon Concert bij. Het concert vraagt aandacht voor de internationale aidsbestrijding. Onder anderen Ellen ten Damme en The Voice-winnaar Jim van der Zee treden op.

Prinses Margriet en prinses Laurentien zijn vanmiddag aanwezig bij de tiende uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Prinses Laurentien, president van de European Cultural Foundation (ECF), houdt de openingstoespraak. Prinses Margriet reikt de prijzen uit.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
16 mei 2018 - 09:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties