×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar naar Middelburg en Amsterdam

Koningspaar naar Middelburg en Amsterdam

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix wonen vanmiddag de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards bij. Vijf mensen ontvangen de prijs in de Nieuwe Kerk in Middelburg.


De tweejaarlijkse awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees worden uitgereikt aan respectievelijk Erol Önderoǧlu uit Turkije, bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan, Emmanuel de Merode uit de Democratische Republiek Congo en Urmila Chaudhary uit Nepal. De International Four Freedoms Award is voor Christiana Figueres Olsen uit Costa Rica, die zich inzette voor het Parijse klimaatakkoord in 2015. Deze onderscheiding wordt elk jaar toegekend.

De koning en koningin zijn vanavond in Amsterdam. In AFAS Live wonen ze het Red Ribbon Concert bij. Het concert vraagt aandacht voor de internationale aidsbestrijding. Onder anderen Ellen ten Damme en The Voice-winnaar Jim van der Zee treden op.

Prinses Margriet en prinses Laurentien zijn vanmiddag aanwezig bij de tiende uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Prinses Laurentien, president van de European Cultural Foundation (ECF), houdt de openingstoespraak. Prinses Margriet reikt de prijzen uit.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
16 mei 2018 - 09:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties