×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix reikt Zilveren Anjers weer uit

Beatrix reikt Zilveren Anjers weer uit

Prinses Beatrix is weer van de partij bij de uitreiking van de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dit keer op 30 mei in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Net als voorgaande jaren reikt de prinses de onderscheidingen uit, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.


De gelukkigen zijn dit jaar Piet de Boer uit Volendam, Alice van Romondt uit Aruba en Hans van der Ven uit Den Haag. De Boer krijgt een Zilveren Anjer voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor en Van Romondt voor haar bijzondere bijdrage ter bevordering van cultuur, literatuur en kunst op Aruba. Van der Ven krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder voor zijn bijdrage aan de werving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Beatrix deze taak overgenomen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
18 april 2018 - 10:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties