×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Van Vollenhoven: 'Breng boa onder bij politie'

Van Vollenhoven: 'Breng boa onder bij politie'

De politiek moet 'ernstig overwegen'' buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) onder te brengen bij de Nationale Politie. Dat stelt Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, in een interview met het AD. Zijn Stichting Maatschappij En Veiligheid brengt er vandaag een advies over uit.


Volgens Van Vollenhoven moeten de duizenden boa's die werken voor gemeenten, vervoersbedrijven en natuurbeheerders de status van politiesurveillant krijgen. Ze zouden met hun huidige beperkte bevoegdheden weinig kunnen uitrichten: 'Vergelijk het met een brandweerman die bij uw brandende huis staat en zegt: dit huis mag ik niet blussen'.

Van Vollenhoven stelt dat de boa's met hun huidige bevoegdheden niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van het publiek.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
18 april 2018 - 10:39 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties