×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning ontvangt nieuwe ambassadeur VS

Koning ontvangt nieuwe ambassadeur VS

Koning Willem-Alexander ontvangt woensdag op paleis Noordeinde de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Peter Hoekstra. Die komt zijn geloofsbrieven aanbieden. Daarmee is de hoogste diplomatieke post van de Verenigde Staten in Den Haag voor het eerst sinds februari 2016 weer bezet.


Hoekstra, voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de staat Michigan, is een supporter van de huidige president Donald Trump. Hij heeft vorige maand al van zich laten horen door in een interview met de NOS zijn eigen, eerdere uitspraken over Nederland als 'fake nieuws' te bestempelen, en daarna weer te ontkennen dat hij dat had gedaan.

Hoekstra verontschuldigde zich daarna via Twitter: 'Ik ben geboren in Nederland en ik hou van het land. Het zal de grootste eer van mijn leven zijn om er als ambassadeur te dienen'.

De in Groningen geboren Hoekstra, die als driejarige met zijn ouders naar Amerika emigreerde, kan volgende week ook kennismaken met koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wanneer hij naar de nieuwjaarsontvangst voor diplomaten gaat in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Koning Willem-Alexander ontvangt woensdagmorgen ook de nieuwe ambassadeurs van Pakistan en de republiek Congo.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 januari 2018 - 11:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties