×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Van Vollenhoven noemt tweet 'gewoon foutief'

Van Vollenhoven noemt tweet 'gewoon foutief'

Pieter van Vollenhoven erkent dat zijn tweet van dinsdagavond waarmee hij zich mengde in de discussie over seksuele intimidatie niet handig was. Hij noemt het tegenover RTL Nieuws 'gewoon een foutief bericht'. 'Zonder uitleg wordt dat - logisch - verkeerd begrepen', aldus de echtgenoot van prinses Margriet.


'Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!', schreef Van Vollenhoven op zijn tijdlijn. Het leverde hem een stroom van negatieve reacties op. Van Vollenhoven verwijderde het bericht daarom. In een andere tweet schreef Van Vollenhoven dat hij de meldingen van ongewenste intimiteiten 'volledig terecht' vindt. 'Wel vind ik spijtig dat sommige meldingen soms zo laat worden gemeld'.

Van Vollenhoven zegt dat hij met de tweet bedoelde dat er mogelijk mensen onterecht beschuldigd worden. Dit soort beschuldigen moeten volgens hem eerst onderzocht worden. 'Die misstanden moeten kunnen worden doorgegeven aan een instantie die kan onderzoeken of het waar is of dat het om een onjuist bericht gaat'.

Een onafhankelijke instantie zou daarvoor in het leven moeten worden geroepen. Hij maakt daarbij een vergelijking met het Huis voor klokkenluiders, een organisatie die meldingen van klokkenluiders bekijkt. 'Bij de klokkenluiders wordt immers ook onderzocht om wat voor soort bericht het gaat. En die misstanden - als daar sprake van is - die moeten worden aangepakt alsmede de onjuiste berichten. Onder deze aanpak zal ik mijn schouders zetten', aldus Vollenhoven.

Foto: © Reni van Maren
08 november 2017 - 16:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties