×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar heeft volle agenda

Koningspaar heeft volle agenda

Een week voor hun staatsbezoek aan Portugal dat 10 oktober begint, werken koning Willem-Alexander en koningin Máxima een drukke publieke agenda af in eigen land. Koning en koningin gaan daarbij bijna elke dag op pad.


Zo is koningin Máxima dinsdag in het Westland bij de tweede Koning Willem I-lezing over ondernemerschap. De voordracht wordt gehouden bij kwekerij Koppert Cress, dat Máxima eerder dit jaar ook al bezocht. Een dag later gaat de koningin naar het Mauritshuis in Den Haag voor de opening van de reizende tentoonstelling 'Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij'. Haar echtgenoot komt die dag ook in de Hofstad in actie om de nieuwbouw te openen van Eurojust, het Europees agentschap voor justitiële samenwerking.

Donderdag gaat koningin Máxima naar Amersfoort om een deel bij te wonen van het congres Gender & Gezondheid van WOMEN Inc. Daar wordt onder meer gepraat over de nieuwste ontwikkelingen in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling binnen gendersensitieve gezondheidszorg. Koning Willem-Alexander houdt zich in Noordwijk bezig met een ander deel van de gezondheidszorg; hij woont het jubileumsymposium van het vijftig jaar bestaande Eurotransplant bij.

Ook vrijdag gaat het koningspaar gescheiden de deur uit. Willem-Alexander reikt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de jaarlijkse Koninklijke Schilderkunst uit. Máxima is andermaal in Amersfoort, nu voor een bezoek aan het vijfde Lerarencongres.

Deze week heeft ook Pieter van Vollenhoven een openbaar optreden. Woensdagmiddag opent hij in Uitgeest het gerestaureerde en herbestemde Fort bij Krommeniedijk in de Stelling van Amsterdam.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
02 oktober 2017 - 11:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties