×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima definieert feminisme met Ivanka Trump

Máxima definieert feminisme met Ivanka Trump

Koningin Máxima heeft dinsdag in Berlijn een gesprek gehad met Ivanka Trump, 'first daughter' en adviseur van haar vader de Amerikaanse president Donald Trump. Dat gebeurde voorafgaand aan de paneldiscussie ‘Inspiring women: Scaling up women’s entrepreneurship.' De koningin en de presidentsdochter namen aan de bijeenkomst deel op uitnodiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, met wie Máxima eveneens een persoonlijk onderhoud had.


De discussie waaraan onder anderen ook IMF-directeur Christne Lagarde en de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystria Freeland, deelnamen richtte zich op de kansen en uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap om de economische positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Máxima sprak in haar functie als speciaal vertegenwoordiger van de VN-secretaris-generaal met als opdracht het wereldwijd bevorderen van toegang tot financiële diensten, met name ook voor vrouwen zoals ze in de tête-à-tête met Ivanka Trump uitlegde.

De panelleden werd gevraagd wie zichzelf feminist noemde. Angela Merkel vond dat ze dat etiket niet verdiende en ook koningin Máxima stak haar hand niet op. 'What is in a name?', vroeg ze hardop. Vervolgens somde ze een aantal voorwaarden op. 'Als het betekent dat een vrouw vrijheid van keuze heeft, zelf haar leven inhoud kan geven en gelijke mogelijkheden heeft om zich te ontplooien zodat ze goed voor haar familie en zichzelf kan zorgen, en ze een gelijkwaardige bijdrage aan de samenleving kan leveren, dán ben ik ook feminist'.

Die definitie kreeg meteen bijval. 'Dan ben ik het ook', aldus Angela Merkel. 'Dankzij de definitie van koningin Máxima kan iedereen in het panel zich feminist noemen', voegde Christine Lagarde eraan toe. Ivanka Trump hield van een brede definitie, waarbij gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen voorop stond. Haar vader had zijn kinderen ook al altijd gelijke kansen gegeven, vertelde ze tijdens de discussie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
25 april 2017 - 16:12 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties