×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Feestelijke week voor Oranjes

Feestelijke week voor Oranjes

oor koning Willem-Alexander en koningin Máxima breekt een drukke maar feestelijke week aan. Die staat uiteraard voor een groot deel in het teken van de vijftigste verjaardag van de koning.


Donderdag viert de koninklijke familie Koningsdag in Tilburg. Naast Willem-Alexander en Máxima zijn ook hun drie dochters prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane daar bij. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien en de vier zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig met hun vrouwen.

Ter gelegenheid van de verjaardag van de koning ontvangt Willem-Alexander vrijdag in het Paleis op de Dam 150 gasten, die net als hij dit jaar een kroonjaar vieren. Aansluitend is het paleis in Amsterdam komend weekeinde open voor het publiek. Met een serie van objecten, waaronder van de koning zelf, wordt een beeld van de afgelopen vijftig jaar geschetst.

Interview

Ook op andere manieren wordt deze week stilgestaan bij de verjaardag van de koning. Zo wordt maandag het verjaardagstientje, een speciale munt, geslagen en wordt woensdagavond een interview met de jarige uitgezonden bij de NOS en RTL.

Willem-Alexander en Máxima hebben naast de geplande festiviteiten allebei nog één ander item in de agenda staan. De koningin is dinsdag in Berlijn, waar ze deelneemt aan een paneldiscussie van de Women20 Summit. Willem-Alexander woont woensdag de viering van het twintigjarig jubileum van de inwerkingtreding van het Verdrag Chemische Wapens (CWC) en de oprichting van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bij in de Ridderzaal in Den Haag.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
24 april 2017 - 09:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties