×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar onder de indruk van parade

Koningspaar onder de indruk van parade

Koning Willem-Alexander typeert Koningsdag in Zwolle als 'hartverwarmend', 'prachtig' en 'modern'. ''Mensen uit de hele kop van Overijssel laten ons zien wat ze kunnen. We zijn nog steeds stil van de parade, wat ze ons voorgeschoteld hebben; modern, eigentijds en toch de geschiedenis goed weergegeven. Ik denk dat we hier een prachtige Koningsdag meemaken'', zei Willem-Alexander.


Ook Máxima was onder de indruk van de presentatie van de veelzijdige parade en vooral de humor die erin verwerkt zat vond ze 'geweldig', zei ze bij de NOS. Prinses Alexia zei de parade het allerleukst te vinden, Alexia zei 'alles' leuk te vinden. Amalia wilde er nog niet over oordelen. ''Want ik heb nog niet alles gezien'', sprak de prinses van Oranje diplomatiek.

Haar zusje Alexia is blij dat ze er bij kan zijn na het ski-ongeluk in Lech, waarbij ze haar rechterbovenbeen brak. ''Het was wel een enorme klap, maar ik ben er wel weer helemaal bovenop'', zei Alexia tijdens haar allereerste tv-interview. De koning vertelde later tijdens het sportonderdeel dat Alexia veel oefeningen heeft gedaan.

Over de weersomstandigheden zei Willem-Alexander: ''Je gaat vol goede moed de dag in. En als het weer dan wat tegenvalt, daar kun je niets aan doen. Iedereen maakt er hier het beste van en het weer nemen we op de koop toe. Het valt erg mee. Iedereen is erg blij om hier te zijn."

Willem-Alexander ging ook in op de zorgen voor de veiligheid op grote evenementen als Koningsdag. ''We leven in moeilijke tijden, maar laten we normaal doorgaan met feestvieren, met laten zien waar we voor staan, met onze manier van leven. We laten ons niet kapotmaken. We zorgen op zo'n goed mogelijke manier dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Ik ben ervan overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, het beste hebben gedaan om te zorgen dat iedereen hier veilig met ons Koningsdag kan vieren."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 april 2016 - 12:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties