×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kate krijgt het moeilijk

Door Marc van der Linden

Officieel moet Meghan Markle nog lid worden van de Britse koninklijke familie. Dat wordt ze zodra ze haar jawoord geeft aan prins Harry, dus op 19 mei aanstaande. Maar inmiddels is er in Engeland al sprake van een complete Meghan-mania. Ik begrijp dat helemaal. Meghan is niet alleen mooi, ze heeft ook een heel toegankelijke uitstraling. Haar lach is lief, warm en oprecht. Ze heeft pretoogjes. En als ze naar Harry kijkt, spatten de vonken ervan af. Je moet wel een heel koud mens zijn als je…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar bezoekt Beieren

Koningspaar bezoekt Beieren

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag en donderdag een werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren. Het doel is om de goede relatie tussen Nederland en Beieren te versterken. Het koningspaar reist naar München, waar de deelstaatregering zetelt, en naar Neurenberg.


Tijdens het werkbezoek is er speciale aandacht voor de economische betrekkingen. De focus ligt onder meer op de sectoren hightech, agrifood en logistiek. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) reist dan ook met ze mee en zal gelijktijdig een tweedaagse economische missie leiden.

Het bezoek begint in de Alte Pinakothek in München, waar de 'Holländer-Saal' met een verzameling Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw onlangs is gerenoveerd. Het koningspaar verricht de officiële heropening. Ook gaan ze langs het distributiecentrum van de BMW Groep en zijn ze aanwezig bij een bijeenkomst over veiligheid op het internet.

In Neurenberg bezoeken Willem-Alexander en Máxima onder meer de rechtszaal waar na de Tweede Wereldoorlog de overlevende kopstukken van het nazi-bewind zijn berecht voor een internationaal tribunaal. Ze sluiten het werkbezoek af in het voormalig werk- en woonhuis van de Neurenbergse schilder Albrecht Dürer (1471-1528), waar ze een tentoonstelling openen.

De koning en koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. Eerder bezochten ze onder meer Hessen, Baden-Württemberg, Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
10 april 2016 - 09:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties