×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Dordrecht is klaar voor Koningsdag

Hele regio betrokken bij organisatie

Dordrecht is klaar voor Koningsdag

Veel inwoners van Dordrecht en gemeenten daaromheen zijn afgelopen maanden op een of andere manier betrokken geraakt bij de voorbereidingen voor Koningsdag maandag 27 april. "We hebben zoveel mogelijk groeperingen uit het Dordtse bij dit feest betrokken", zegt Mirjam Blancke van de gemeente. Iedereen is klaar voor de grote dag en tevens eerste Koningsdag nieuwe stijl.


"We zijn op alles voorbereid", zegt Blancke nu maandag een druilerige dag dreigt te worden. In hotel-restaurant Bellevue Groothoofd wordt gefluisterd dat in verband met de verwachte regen een dekzeil boven de tribune wordt gefabriceerd. Daarop zitten het koningspaar, de familie en andere genodigden de Grande Parade over het water te aanschouwen.

"Het wordt een feestelijke optocht op het water van iconen uit de stad en regio, organisaties en maritieme bedrijven. Op die manier laten we zien wat wij en de regio Drechtsteden allemaal in huis hebben." Op het hoogtepunt van de dag zijn er naar verwachting rond de 100.000 mensen in de stad.

Openbaar vervoer

Het advies aan het publiek is om met het openbaar vervoer te komen, al zijn er wel enkele parkeerplaatsen aan de randen van de stad waar mensen met bussen naar het centrum worden gebracht. In de stad zijn ook veel politiemensen en beambten van andere veiligheidsdiensten aanwezig. De gemeente wil niets aan het toeval overlaten. Ook de kustwacht patrouilleerde vrijdag al over het water.

In het centrum zelf zullen het koningspaar en het gevolg ook middenstanders treffen. Zij presenteren op het Scheffersplein typische Dordtse producten. Het gaat om design, delicatessen en eigentijdse ambachtelijkheid. Het slot van het bezoek vindt plaats op het Statenplein, waar de jeugd zich presenteert met muziek, dans en hiphop. Burgemeester Arno Brok is er helemaal klaar voor, weet zijn medewerker. "Hij heeft er alle vertrouwen in dat het maandag een prachtige dag wordt."

Foto: BuzzR
25 april 2015 - 10:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties