×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning bijna klaar voor vakantie

Eerst opnames kersttoespraak, dan naar Argentinië

Koning bijna klaar voor vakantie

Koning Willem-Alexander is vast niet het enige lid van de regering dat deze dagen wat vaker dan anders de berichtenstroom van het Binnenhof in de gaten houdt. De koning is tenslotte niet de enige met vastomlijnde plannen voor de kerstvakantie en een regeringscrisis kan die plannen lelijk in de war sturen.


Een minister-president die met zijn kabinet ontslag neemt, gaat langs bij het staatshoofd, zo wil het gebruik en dat is wat lastig als die net met zijn kinderen in het vliegtuig naar Argentinië zit. Koningin Máxima is daar al en het is de bedoeling dat het gezin zich in het weekeinde bij haar voegt voor een verblijf in de Andes, in de plaats Villa La Angostura.

Voor het zover is, heeft Willem-Alexander nog een andere gewichtige klus. Hij moet voor vertrek zijn kerstboodschap opnemen. Meestal worden daarvoor in de koninklijke agenda twee dagen vrijgehouden om te repeteren, de juiste cameraopstellingen te kunnen kiezen en daarna alles vast te leggen.

De koning koos vorig jaar voor zijn eerste kersttoespraak voor een wat lossere aanpak dan zijn moeder die toen ze eenmaal was gezwicht voor het toelaten van de camera, steevast vanachter een tafel haar stichtelijke woorden sprak. Willem-Alexander toonde zich wat minder stichtelijk, en zal dit jaar ongetwijfeld stilstaan bij de gevolgen van de ramp met vlucht MH17.

Foto: BuzzR
18 december 2014 - 13:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties