×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima meteen druk aan de slag in China

Koningin op pad voor Verenigde Naties

Máxima meteen druk aan de slag in China

Koningin Máxima is maandagmorgen na aankomst in Peking met de KLM-nachtvlucht uit Amsterdam meteen aan de slag gegaan. Een werkbezoek is immers precies dat, en dus zat de koningin zo snel als het verkeer in de Chinese hoofdstad dat toeliet in het kantoor van de UNDP, de ontwikkelingstak van de Verenigde Naties. Daar had ze een gesprek met Alain Noudehou, de VN-coördinator in China. Samen namen ze het programma voor de komende dagen door.


Máxima is in China op uitnodiging van de centrale bank die serieus werk wil maken van het beter toegankelijk maken van financiële diensten voor de hele bevolking. Gezien de omvang van China en het inwonersaantal geen geringe opgave. Máxima kan wellicht wat suggesties doen want als speciaal pleitbezorger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon op het gebied van ‘inclusieve financiering’ heeft ze overal in de wereld al gezien en gehoord wat bij het toegankelijker maken werkt en minder goed werkt.

Zo leerde de koningin het afgelopen jaar over mobiel bankieren en kleine spaarcollectieven, maar ook over overregulering en te veel papierwerk voor simpele geldstortingen. China wil inzetten op het internet en daar kan Máxima op haar beurt weer meer over leren wanneer ze later deze week naar Hangzhou gaat voor een bezoek aan de Chinese internetgigant Alibaba, dat al het Chinese marktplaats en Paypal in handen heeft.

Uitleg

Máxima kreeg maandag al uitleg van vicepresident Hu Qilin van het bedrijf Tencent/Tenpay Payment Technology dat elektronisch bankieren mogelijk maakt door de iPhone te koppelen aan een bankkaart, waardoor (vooraf) kleine betalingen gedaan kunnen worden. Ook ontmoette de koningin de president en medewerkers van de Chinese Postspaarbank, die al enkele ‘inclusieve financiering’-projecten heeft.

De koningin besloot de dag met een werkdiner op de residentie van ambassadeur Jacobi, waarbij ook vertegenwoordigers van telecombedrijven, banken en kredietverleners aanschoven.

Foto: Twitter: Patrick Haverman (@haverman)
24 november 2014 - 16:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties